Vissa saker kan få dig att öppna ögonen lite extra

Du kanske tror att du har det bästa. Du är nöjd med vad du har. Du är lycklig. Eller åtminstone tror du, och intalar dig själv att du är det. Även om du tror att han/hon, den/det är det bästa någonsin, hittills, kan det en dag komma något som ger dig en tankeställare. Får dig att fundera. En dag kan det hela motbevisas. En dag kan det plötsligt framför dina fötter stå något som helt plötsligt känns lite bättre, lite mera lockande. Frågan är om du ska våga offra det du har för att chansa på det nya? Spännande känns det, men vågar du!? För att dra en parallell... Ska du våga byta ut den där bekväma, simpla, gamla Toyotan mot den nya, sportiga, moderna Mercedezen?


Saker och ting förändras med tiden, det är så det är. Det heter ju trottsallt att man ska leva i nuet, men frågan är om man vågar ofra "dået"?
/Hoik


Så länge jag lever finns det hopp

Återigen... Ta inte saker och ting på fullaste allvar. Våga lita på människor. Våga tro på det dem gör, men ta det dem säger med en nypa salt. Tänk på att om du frågar något finns ett svar som väntar. Ett svar som kanske inte alltid är det du vill höra. Ett svar, några ord som kanske inte ens är dem väsentliga. Trängda situationer, olika situationer över huvudtaget, humör, påverkan av andra och stundens hetta kan vara faktorer som spelar in i det folk säger. Vid ett tillfälle kan något sägas som kanske inte alls var menat. Vid ett tillfälle kan något sägas som kanske kändes bra just då, men vid ett annat tillfälle inte känns relevant alls. Vid ett tillfälle kan en människa bli så uppslukad av tiden, nuet, att orden bara kommer. Därför mina kära läsare, just därför bör man inte ta allt folk säger på fullaste allvar. Ta det med en nypa salt, men fortsätt ändå att hoppas!

/Hoik


RSS 2.0